2024-06-21

Midsommarafton! Denna mytomspunna dag och ljusets högtid!
Vaknade av ett SMS från campingen om att de skulle sälja jordgubbar utanför affären, detta kan ju inte missas tänkte lilla lättlurade jag. Efter toatömningen så gick jag ivrigt upp till affären för att hitta… ingenting! En dam kom dit i samma ärende, vi gick till och med in i affären och kollade, men nä… inga gubbar. Så det fick campingen inga pluspoäng på!

Tillbaka till husvagnen för att brygga lite morgonkaffe och pilla lite med den här texten fick det bli istället. Sedan blev det en hundprommis och DÅ minsann hade det dykt upp ett par jordgubbsförsäljare vid affären! 65:- per förpackning eller tre för 170:- tog de. Det blev att handla en iaf!

Vi gjorde oss sedan klara för att åka till Gästgifvarehagen i utkanten av Vimmerby där det skulle firas midsommar med dans och lekar. Det var ett ganska mysigt firande utan allt för mycket exotiska inslag och vi satt där i solen ett tag och lyssnade innan längtan efter den saknade familjemedlemmen blev för stor! Vi åkte till Näs för att fika och så klart, för att få träffa Julia!

Efter fikat blev det en tripp till Coop, där vi inhandlade det sista till midsommarmiddagen och en mellanlandning på macken, där bilen fick sig lite mat. Den hade dragit prick en liter sedan senaste tankningen i Falun innan avfärd. När vi kom hem passade vi på att ta ett snabbdopp innan maten.
Nu var det middag på schemat och den bestod av bl.a. inlagd sill, ägghalvor med Creme Fraiches, rom och lök. Lax och potatis och lite annat smått och gott. Ett enkelt men mysigt midsommarfirande. Efter maten blev det lite slappande innan det var dags för ett kvällsdopp, där alla närvarade. Roligast tyckte nog Amigo att det var, för han fick busa lite med sin boll i vattnet också!

Nu var det inte mycket kväll kvar, det blev ett par yatzypartier innan sänggåendet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *