2024-06-20

Vanliga morgonrutinerna klarades av och vid 11 var vi redo att lägra Astrid Lindgrens Näs, där Julia ju jobbar i sommar! Vi kom dit och fick då reda på att Julia skulle ta en guidat tur bara för oss. Vi gick runt i trädgårdarna och spanade lite till klockan blev 13 och turen kunde börja.
Julia var jätteduktig och berättade så inlevelsefullt om Astrids barndom och uppväxt på Näs och vi fick höra mycket om de människor som givit upphov till de karaktärer hon senare skrev böcker om. Eftersom vi hade Amigo med oss så väntade Katarina till visningen som gick kl 14, men hade då turen att få Julia med sig som åhörare!

Efter guidningarna gick vi runt ytterligare och kikade på utställningen om Astrid samt lite annat smått och gott som de har ordnat runt huset och prästgården. Vi käkade lite medhavd pastasallad innan det var dags att åka tillbaka mot campingen.
Eftersom vagnen står i en liten backe så kan jag inte tömma gråvattnet på vanligt vis, så jag fick ge mig iväg på jakt efter en slang att koppla mellan kranen och gråvattentanken. Jag hittade en öppen AD-butik som kunde hjälpa mig, så nu är även detta fixat!

Till kvällsmat ikväll blev det den lätta varianten, Johanna bjöd oss på middag på campingens restaurang, det blev goda pizzor och en vidunderligt mysig utsikt över sjön Nossen. När maten var uppäten så skulle tjejerna i familjen plocka midsommarblommor inför morgondagen, medan killarna stannade kvar och höll ställningarna i vagnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *