2024-06-19

Vaknade vid 7 och började med en mindre rolig detalj när man campar, att tömma toan. Hämtade in lite mer vatten och bryggde kaffe. Sedan blev det att slappa en stund med kaffe och talbok. Matte och Amigo gick sedan på en prommis och efter det tog vi oss lite frukost.

Det blev sedan en sväng in på stan för att kika lite. Jag passade på att investera i en hoodie, eftersom jag så klart åkt ifrån både den och jackan hemma! Vi gick sedan en vandring på stan ”i Astrids spår” och kollade på en del platser som varit med i, eller gett inspiration till saker i Astrids böcker och filmer. Det blev även en tur till kyrkogården för att se Astrids sista viloplats, en enkel, men vacker familjegrav i utkanten av Vimmerbys begravningsplats.

Nästa sak att göra var ostkaka. Vi gav oss iväg till ett litet café mellan Vimmerby och Södra Vi där vi mumsade en riktigt god ostkaka med sylt och grädde. Vi åkte sedan en liten sväng till Mariannelund och hälsade på i ett gammalt karamellkokeri som finns där. På vägen tillbaka till Vimmerby så öppnade sig himlen och vi bestämde att det är bäst att åka förbi Näs för att hämta Julia, som hade cyklat till jobbet på morgonen! Vi stannade till på Ica för att proviantera lite innan återtåget till campingen.

Vi stannade till hos Julia för att se hur hon har det innan vi åkte tillbaka till campingen. Väl där så blev det lite korvgrillning och som avslut på en bra dag så hyrde vi sjöbastun på campingen där vi hade det skönt i två timmar!

Nu återstod inte mycket av dagen, utan det var bara att göra sig redo för daten med John B Lund!