Minisemester påsk 2021

2021-04-02
Denna minisemester började med att vi (jag och tjejerna) packade husvagnen. Mamma jobbade så vi skulle tillbringa första natten utan henne, för att sedan återförenas på påskaftonens kväll.
Vi var klara med packningen klockan 14 och började rulla norrut. Vi hamnade på Enåbadets Camping i Rättvik, där vi slog läger på en inte helt torr gräsmatta! Johanna och Amigo tog en liten tur runt området medan jag och Julia fixade vagnen.
Vi började så småningom med maten som skulle komma att bestå av lite grillat med potatissallad. Vid grillningen tog blåsten tag i grillen och välte den på rygg så att glödande kol och mat blandade sig så fint! När jag sedan kom in i vagnen med den sotiga maten skulle Amigo hoppa ned från soffan, men fastnade med svansen i mitt vinglas, som så klart åkte ned i golvet och över Amigo.
Efter sanering av hund och vagn, intog vi vår mat och hade en ganska mysig kväll.
*ca 5 grader varmt, blåsigt och väldigt växlande väder*

2021-04-03
Husse vaknade före alla andra idag! Amigo märkte dock det och kom farande strax efteråt. Vi myste ett tag innan det var dags för en promenad. Efter prommisen blev det lite mat för Amigo och lite kaffe för husse.
Vi väckte tjejerna vid 10 för att mumsa lite frukost. När den var avklarad så slappade vi lite i vagnen innan det var dags att dra ut på äventyr.
Vi började med att åka upp till toppen på Rättviks slalombacke. Där tänkte vi ta en liten tur i skogen, men det ville sig inte bättre än att Julia skulle kolla om skorna var vattentäta, vilket dom tyvärr inte var. Snabbt ned till vagnen igen för att byta skor. Vi bestämde oss för att åka till Stiernhööksgymnasiet och låna deras Agilityhage. Jättekul tyckte Amigo som spray runt som en galning och busade!
Jag släppte sedan av tjejerna och Amigo vid campingen för att åka till Falun och hämta mor i huset som skulle få sluta jobbet 16:30. Vi rullade norrut igen och fixade lite påskmiddag i vagnen. Efter att den var avnjuten så tog vi det bara lugnt innan vi till slut sökte upp John B.
*lite varmare än i går, men fortfarande inte riktig vårvärme*

2021-04-04
Även denna morgon vaknade jag okristligt tidigt. Även Johanna, mamma och Amigo vaknade, Mamma tog en prommis med lillkillen, jag satte mig och slappade med kaffe och talbok när Amigo kom tillbaka. De andra vilade lite till och sedan käkade vi frukost.
Så småningom rullade vi iväg för att hitta på något. Även idag blev det en tur till hundhagen så Amigo fick rusa av sig lite. En tur till Vidablick blev det sedan. Tjejerna köpte lite glass och vi andra beundrade utsikten. Vi rullade sedan hem via toppen på slalombacken, där påskharen hade värpt några påskägg till våra små barn.
När vi kom hem till husvagnen igen så hade påskharen varit där också och fixat ett ben till Amigo. Vi gick in och slappade en stund innan det var dags för kvällsmat.
Efter maten blev det mest bara att sitta och prata och ta det lugnt, det var meningen att vi skulle spela något spel, men vi var för trötta så det blev att leta igen sängen!

*Blåsigt och ca 5 plusgrader*

2021-04-05
Vaknade med en mindre mysig utsikt, snö… överallt! Allt var vitt! Usch och fy! Mamma gick med Amigo och jag tog över efteråt i vanlig ordning. När samtliga började vakna så blev det frukost och lite ihopplockning, men vi slappade fram till kl 14 innan vi började rulla söderut.
Vi nådde Bomans väg strax före 16.
*Snö på morgonen, men sedan soligt och fint, dock väldigt blåsigt*