Resedagbok semester 2022

2022-07-30
Efter att ha packat och fixat både hemma och med vagnen, kom vi iväg i elvatiden. Vi visste inte alls vart vi skulle åka denna semester, men väderkartan sa oss att ostkusten skulle vara ett bra alternativ. Första stoppet blev en bensträckarpaus strax norr om Eskilstuna och efter det så blev det ett mat och shoppingstopp i Linköping. Vi hamnade till slut på en camping som vi besökt för 14 år sedan! Hornåbergs camping i Östergötland fick bli dagens mål då alla campingar efter kusten verkade vara fullbokade! Vi anlände i femtiden och fixade till vår plats och g jorde oss klara för kvällen. Vi pratade och myste lite innan det var dags för John B att komma på besök!
*Klart väder och ca 25 grader*

2022-07-31
Sov sanslöst länge idag! Inte ens Amigo vaknade före oss! Jag fixade frukost och mamma tog en prommis med Amigo. En riktigt slapp dag blev det sedan, med bad i Stångån och lite SUP-åkande, solande och mot kvällen grillning vid vagnen. Den enda utflykt vi g jorde idag var en tripp till den lokala Ica-handlaren för lite proviantering. Bortsett från det så har vi hållit oss på campingen hela dagen. Amigo åkte SUP med Julia och gillade det riktigt skarpt, dock ville han hoppa i och jaga småkryp på vattenytan!
Vackert väder med lite moln framåt kvällen, men ändå ca 23-25 grader.

2022-08-01
Vaknade ca kl 8. Matte och Amigo tog en morgonprommis. Vi fixade lite frukost och myste runt lite på campingen. När morgonbestyren var färdiga så tog vi tag i ihopplockning av vagnen, för idag skulle det flyttas! Vi rullade ut från campingen i elvatiden och styrde kosan mot kusten. En knapp timme senare anlände vi till Gamleby, där vi provianterade lite innan vi for ut till Gudingebadets camping för att kolla om det var något att ha. Väl där visade det sig att det verkligen var något att ha! Vi blev förtjusta i platsen så vi slog läger. Lite slappande först och sedan gick vi ned till stranden för att bada. De hade ett hundbad som väl kanske inte var det bäste jag sett, men det funkade och Amigo var mycket nöjd över att få simma och leka lite. När vi kom tillbaka till vagnen så beslöt vi oss för att resa förtältet och det tar ju sin tid. Mat behöver man så klart när man har jobbat och slitit, så vi intog en välförtjänt middag bestående av Tacos. När maten var uppäten, så blev det inte så mycket mer aktiviteter. Mamma duschade, Julia diskade och Johanna tog en tur med Amigo. Själv passade jag på att slappa!

2022-08-02
Vår 25-åriga bröllopsdag! Vi började med de vanliga morgonbestyren med frukost och vovvepromenad och sedan tog vi oss ett morgondopp, även Amigo fick sig ett litet bad. Vi tog sedan en liten sväng mot Västervik via en liten och väldigt kurvig väg där man nästan körde ikapp sig själv. Jag släppte av hund och tjejer och åkte till Biltema för att köpa några lampor, samt till OK för att tanka och köpa Ad Blue. Jag åkte tillbaka till stan och mötte upp tjejerna. Vi handlade lite på det lokala systemet innan vi bestämde oss för att det var dags för lite middag. Jag flyttade bilen till en mer lämplig parkering, medan tjejerna tog sig dit till fots. Vi bestämde oss för en libanesisk restaurang som heter Sahara, där vi bänkade oss på uteserveringen. Amigo fick en stor vattenskål medan vi andra kollade vad vi skulle beställa. Maten smakade väldigt bra och alla var nöjda. Vi rullade sedan hemåt mot campingen med Johanna som chaufför, för vi hade passat på att ta ett glas vin till maten.
Väl hemma så förberedde vi lite ost, vin och kexmys i förtältet för att fira den 25-åriga bröllopsdagen. Tjejerna kom sedan ut med ett paket till oss som vi fick öppna. De hade smugit iväg och köpt en jättefin lykta i sten med ett ljus i som vi genast tände! Så underbara ungar! Efter att ha suttit och pratat ett tag så g jorde vi så småningom kväller för att orka med ännu en underbar semesterdag!

2022-08-03
Vi vaknade runt 8 och de vanliga morgonbestyren klarades av. Det blev ett morgondopp innan vi g jorde något mer. Vi bestämde oss för att åka upp mot Valdemarsvik, där mor i huset hade hittat en trädgård som hon gärna ville kolla på. Det var en riktigt spännande upplevelse faktiskt och vägen dit var även den ett äventyr! I Gryts skärgård ligger som sagt en trädgård som heter Kärlekens Trädgård som består av massor av statyer, över 1000 sorters rosor och en massa Rhododendron! Där tillbringade vi några timmar innan vi åkte tillbaka mot Valdemarsvik igen. Vi käkade god glass I hamnen och körde sedan en kort rundtur i den lilla staden innan vi rullade tillbaka till campingen.
Det blev grillad tjockkorv med hemmag jord fransk potatissallad till middag vilket smakade utmärkt! Ett kvällsdopp blev det också i den ljumma kvällen som med sin vind och värme snarare kändes som medelhavet än som Sveriges ostkust. Vi avslutade dagen utan spel denna kväll, då John B var ganska efterhängsen!

2022-08-04
Dagen började som de flesta semesterdagar. Amigo ville ut en sväng och tog matte med sig. Jag försökte efter bästa förmåga att fixa lite frukost. Tvättstugan på campingen var bokad för att kunna ha något rent att ta på sig och även detta skulle mor fixa! Tjejerna ville åka till Norrköping en vända och jag lovade att följa med dit. Hade ett par ärenden som jag kunde fixa under tiden. Vi rullade norrut mitt på dagen och kom ganska nära efter en otäck trafikolycka på E22 som dock verkade att ha gått ganska ok ändå. Väl framme i Söderköping så var det så klart broöppning som vi fick vänta på, men sedan rullade det på hela vägen fram till Norrköping.
Tjejerna shoppade, medan jag åkte till en husvagnsfirma för att inhandla en form till Omniaugnen och lite toatabletter. Åkte även till Biltema för att köpa en torkställning till vagnen, men se trots att det stod att dessa skulle finnas i lager, så g jorde de inte det! Nåja, det går att torka kläder på stängerna till förtältet också! 🙂
Jag sammanstrålade med tjejerna mitt inne i stan och vi vände kosan hemåt igen, med ett kort stopp på en Ica-butik söder om stan för lite proviantering.
Väl hemma i vagnen igen så fixade vi lite räkwraps till middag och Katarina fixade till lite kladdkaka i den nyinköpta formen till Omnian. En mycket lyckad kväll som avslutades med att spela TriBond i förtältet. Ett spel som mor i huset vann…
När detta var avklarat så var det bara att inse att även John B måste få sitt!
*28-30 grader och strålande sol större delen av dagen*

2022-08-05
En regning dag, som i och för sig började som de flesta andra denna semester, med en hundprommis och frukost efter ett morgondopp. Vi passade på att ta en riktig slappardag med tanke på vädret, vilket ju faktiskt också behövs när man har semester. Enda utflykten den dagen stod jag och Johanna för. Den blev en provianteringstur till Gamleby och när vi

tittade upp på berget ovanför staden så kom vi på att vi skulle försöka ta oss upp dit. Det blev ett projekt på ca en timme innan vi hittade en väg upp från E22, via en skjutbana och vidare upp på ett elljusspår den sista biten, men utsikt fick vi till slut! Efter den utfärden blev det bara kvällsmat och ett kvällsdopp innan vi gick till sängs.
*ca 20 grader och regn större delen av dagen*

2022-08-06
En nostalgins dag för tjejerna! Vi vaknade tidigare än vanligt, för idag skulle bli en dag i Astrid Lindgrens värld för tjejerna! Vi packade in oss i bilen strax före 10 och rullade mot Vimmerby dit vi anlände strax före 11. Det var en vansinnig kö in mot parken, så tjejerna hoppade ur och gick sista biten.
Vi andra åkte först till Målilla via Hultsfred för att kolla på motorns dag som de hade där, men det var så mycket folk att vi backade ur på den begivenheten. Dock fick vi bevittna en mopedkaravan i Hultsfred som inte gick av för hackor! Tror aldrig att jag har sett så många mopeder på en och samma gång. Vi rullade sedan mot Hultsfred igen, denna gången på jakt efter en tur på den smalspåriga järnvägen de har där, men det visade sig att den körde de bara reguljärturer med tydligen. Vi gav upp på Hultsfred och rullade mot Vimmerby igen, men denna gången på småvägar, vilket g jorde att vi hamnade i den lilla bruksorten Storebro. Vi hittade ett litet museum där, som så klart var stängt, men på dörren satt en lapp att man kunde ringa ett nummer om man ville ha visning av museet. Vi ringde och kom till en äldre dam som svarade ”javisst kan jag visa det om ni bara kommer och hämtar mig”. Det visade sig att hon gick med rullator om hon skulle gå lite längre, men hade massvis med information om både muséet och orten. Vi kikade på allt som fanns där och det var allt från råoljemotorer till värmepannor, stekpannor och båtar! Pappa till allt detta var en herre som hette Ivar Pettersson och som hade grundat företaget Storebro Boats. De hade till och med den Storebro-båt där som Astrid Lindgren ägt! Fantastiskt spännande var det att se!
När vi skulle skjutsa hem damen så frågade hon om vi sett Visans Skepp och det kunde vi ju bara svara nej på. Detta godkändes inte utan då skulle hon följa med oss dit också! Det visade sig att Visans Skepp var en ”skeppssättning” med stora granitblock från Västervik och Östergötland som denne Ivar hade fraktat dit och låtit fräsa in 40 st svenska visor från 1900-talet på och ställt upp som Ales Stenar ungefär. Fantastiskt spännande att få se och höra om detta!

Nu lämnade vi i alla fall av damen i hennes hus och rullade mot Vimmerby för att få oss något att äta. Det slutade med att vi hamnade på en liten Kinakrog i Mariannelund, där vi ätit en gång tidigare. Det blev fyra små rätter och var både billigt och gott.
Vi vände tillbaka till Vimmerby för att sammanstråla med tjejerna. De hade haft en fantastisk dag i parken och var trötta men mycket nöjda.

Via Gamleby gick sedan färden så att tjejerna skulle få lite mat och sedan åkte vi till campingen, där tjejerna åt och vi rev förtältet, för att förbereda morgondagens avresa. *Bra väder om än lite blåsigt. Ca 22-24 grader*

2022-08-07
Golgatavandringens morgon var nu här… Frukost åts, allt plockades ihop och bilen kopplades till husvagnen. Vi rullade ut från campingen strax före 11, men fick vända för att vi hade glömt en av plattorna som vi har under stödbenen. Att vända och att mötas på den smala vägen in till campingen är inte lätt, men vi lyckades till slut. Vi rullade norrut längs E22 och tog ett tank-stopp i Valdemarsvik och sedan ett shoppingstopp i Norrköping. Nästa stopp på denna resa blev Sala där vi stannade på en rastplats för att stoppa i oss lite mat, sedan gick färden utan avbrott hem till Hosjö, dit vi anlände ca 20:00.
2022 års semester var över och många fler minnen har lagts till tidigare års upplevelser. Jag längtar redan till nästa resa!