Resedagbok Lappo 2021

2021-07-24
Resan började 04:45 med motvillig uppstigning. Kl 6 rullade vi från Hosjö. Ankomst till Grisslehamn kl 8:45. Det blev en tids väntan innan jag fick köra på färjan. Överfarten gick bra och det var ingen större trängsel på färjan förutom i Taxfree’n, men där gällde djungelns lag. Vi tillbringade lite tid på fasta Åland, bland annat i hundhagen i Mariehamn. Sedan blev det ett kort handlingsstopp på Mattssons i Godby och lunch hos Micke på Smakbyn innan det var dags att rulla till Hummelvik för att ta sista färjan ut till Lappo. Överfarten gick bra och vi kom fram enligt plan, trötta men nöjda. Vi umgicks lite och sedan gick vi upp till stugan för att sussa!

2021-07-25
Vaknade till en dag med underbart väder med strålande solsken. Det blev inte mycket gjort denna dag mer än att bara vara. Ett besök till Julias Bulleboden för lite fika blev det dock.

2021-07-26
Vaknade ungefär i samma tid som igår. Katarina skötte morgonpromenaden med vovven. Efter frukost hjälpte jag Pelle med att ta ut en gammal vattenpump som sedan skulle ersättas av en ny. Vi begav oss sedan mot färjan för att åka till Jurmo, en by som ligger längst österut i Brändö Kommun. Vi åkte runt och kikade lite i byn och såg deras Highland Cattle som gick där och betade. Efter sightseeingturen så blev det lite mat på Café Kvarnen innan det var dags att ta färjan tillbaka till Brändö och sedan den sista färjan mot Lappo. Vi kom hem strax efter 21 och åkte då raka spåret till Bergholm för att låna båten för att ta en mysig tur i solnedgången. Efter alla dessa upplevelser och intryck så var det bara en date med John B kvar.