Resedagbok Hallsta

Minisemester Hallstahammar Augusti 2021

2021-08-26
Katarina hade packat det mesta när jag kom hem från jobbet, så det var bara att fylla vatten och koppla på vagnen. Denna gången blev vi bara två och en vovve som drog iväg. Detta kom dock inte att bli en renodlad semestertripp, då vagnen skulle få stanna kvar på campingen tills i november för att agera boende till Johanna under hennes praktikperiod på Strömsholm. Vi rullade hemifrån 17:30, gjorde ett matstopp mellan Sala och Västerås innan vi kom fram till Skantzö Bad & Camping ca 20:00. Vi ställde upp vagnen och gjorde iordning det som skall fixas, innan det blev dags att slappa, dricka en grogg och bara vara. John Blund kom ganska tidigt, så det var bara att följa med!

2021-08-27
Amigo vaknade vid 8 och tog då med husse på en promenad. Efter frukosten som sedan följde så begav vi oss ut på vägarna för att bekanta oss lite i omgivningarna. Vi rullade till Strömsholm för att kolla var Johanna skall praktisera. Därefter bara följde vi vägen och hamnade till slut i Eskilstuna. Vi cruisade runt lite i stan innan vi for tillbaka samma väg vi kom, med ett stopp på Rusta för att köpa nya filtar till soffan i vagnen.
När vi kom tillbaka till Strömsholm så blev det en prommis i slottsparken vid Strömsholms Slott. Mycket vackra omgivningar och en trevlig plats att promenera på. Precis innan vi skulle lasta in Amigo i bilen så kommer det ett helt gäng med Labradoodle’s som har varit på träff i parken. Amigo hälsade glatt på ett par av dem och verkade gilla det skarpt.
Färden tillbaka till vagnen gick via Ica för att handla lite inför kvällen. Det skulle bli räkwraps och vitt vin till middag. Väl hemma i vagnen igen så tillagades maten och åts med god aptit. Kvällsprommis med vovve och disk var väl sedan det enda vi orkade med innan det blev dags för sängen!
*15-17 grader och mulet med regnstänk i stort sett hela dagen*

2021-07-11
Idag vaknade herr hund lite tidigare. Katarina gick en sväng med honom medan jag fixade lite frukost. Idag var vädret betydligt bättre, så vi beslutade att ta en promenad längs kanalen.
Vi slogs av vilken fantastiskt fin trakt detta är, dels med kanalen, men också med all historia och alla gamla byggnader och sådant. När vi g jort vår utforskning av närområdet, så tog vi bilen och såg oss omkring lite. Det blev en tur till en plats som heter Krångfors och som har en gammal smedja, där det nu är museum. Vi knallade en sväng längs kanalen även där, innan vi gick tillbaka till bilen och for hem via Ica för lite proviantering.
Vi inväntade Johanna och ägnade den tiden åt att flytta husvagnen till den plats hon skall ha under hösten. Johanna dök upp så småningom och vi umgicks med henne en stund och åkte sedan till Strömsholm för att hon skulle få se var hon skulle åka morgonen efter. Hemfärden påbörjades vid 19 och vi kom hem till Hosjö igen ca kl 21 *22-24 grader och sol nästan hela dagen*