Resedagbok Gävle 2021

2021-06-18
Resan började vid ca 17 när jag kom hem. Åkte från Bomans väg via Ok för att kolla luften i däcken på husvagnen. Landade i Gävle på Engelsbergs Camping 290:- / natt inkl el. Ställde upp vagnen på vår plats och gjorde klart allt. När vi väl kom in i vagnen så upptäckte vi att vi inte hade något vatten… Började att felsöka och konstaterade att det förmodligen är vattenpumpen. Måste försöka att få tag på en ny i morgon!
Efter lite kvällsmål så hälsade vi på John Blund.
*Ca 28 grader på eftermiddagen och alldeles underbart*

2021-06-19
Amigo vaknade runt 7 och väckte matte för att få sig en promenad. Jag klev upp och bryggde kaffe medan de var ute på prommis. Jag och Amigo myste lite medan alla andra sov. Vid ca 10 åt vi lite frukost och sedan gjorde vi oss i ordning för en liten roadtrip till Uppsala.
Vi började med ett besök på en husvagnsfirma för att köpa en ny vattenpump till vagnen, sedan blev det ett besök på av Johanna rekommenderade secondhandaffärer. Vi styrde sedan kosan till Johannas lägenhet i Sunnersta för att titta till den innan vi åkte till Uppsala Botaniska Trädgård. När vi var färdiga med allt detta tankade vi och styrde kosan hemåt mot Gävle och husvagnen. Efter att ha tillbringat dagen i 30 graders värme i Uppsala så kändes det som en chock att kliva ut bilen i Gävle och mötas av +12 grader…
Vi grillade lite middag och avnjöt denna i husvagnen. Vi var inte ett dugg sugna på att sitta ute i det här klimatet! Efter maten så skulle jag försöka att montera nya vattenpumpen, men det gick så där då kablarna på den nya saknade rätta anslutningarna. Jag får fixa det när vi kommer hem istället. När middagen var uppäten så blev det lite spelande i vagnen. Jag hade hittat på ett frågekit med TP-frågor som vi roade oss lite med innan det blev dags att nanna kudde!
* 30 grader och strålande sol i Uppsala, ca 13 grader, mulet och skurar i Gävle*

2021-06-20
Söndagen började bra! Vår lille fyrbente vän väckte oss inte förrän kl 9! Åh gud så skönt att få (och kunna) sova så länge i vagnen! Matte och Amigo gick en sväng medan jag hämtade vatten och bryggde lite kaffe. Vi käkade frukost när tjejerna vaknat och tog sedan en liten promenad ned till havet och runt campingen. Vi slappade lite vid vagnen när vi kom tillbaka och sedan kom vi tyvärr dit man alltid kommer, det var dags att packa ihop och åka hemåt.
Vi bestämde att vi skulle stanna och köpa glass på vägen hem, så vid Näsbysjön svängde vi in och festade loss på lite glass. Färden gick sedan tillbaka hem igen och vi landade hemma i Hosjö i femtiden.
*Ca 20 grader och växlande molnighet, regn mot kvällen.*