Resedagbok Åland nov 2021

2021-11-12
Jag tog ledigt efter lunch för att kunna säkerställa att vi skulle komma iväg senast 16:00. Johanna kom hem och vi packade det sista i den hyrda bussen och kom faktiskt iväg ca 16:10.

Vi rullade non stop till Grisslehamn och rullade ombord på färjan. Beslut togs på att vi skulle hyra en hytt för att göra resan så smidig som möjligt speciellt för lillkillen. Det var lite folk på färjan och nästan lugnt på havet, så överfarten blev behaglig. Vi rullade av färjan och anlände till Mariehamn och hotell Pommern ca 23:30 finsk tid.

2021-11-13
Vaknade kl 8 och började dagen med en mumsig hotellfrukost. Vi rullade sedan iväg på lite sightseeing i närområdet. Började på Emmaus och slutade på Caféet Svarta Katten och på en utställning om 40-talets Mariehamn.
Lite vila hann vi också med innan det var dags för middag. En härlig trerätters middag som avnjöts i hotellets restaurang. Därefter hade vi lite julklappsutdelning innan det var dags att sova.

2021-11-14
Vi sov lite längre denna söndag och åt sedan en härlig hotellfrukost. Vi plockade ihop på rummen och packade in väskor mm i bilen. Vi åkte runt lite på några kyrkogårdar för att besöka några av Pelles syskons gravar. Därefter for vi till Hummelvik där Berit och Pelle tog färjan tillbaka hem igen.
Vi andra rullade så småningom mot Eckerö och vår färja. Vi kom sedan hem till Falun igen strax före midnatt.